Greiti patiekalai netikėtiems svečiams

Ne vienas namų šeimininkas susidūrė su dilema, kuo pavaišinti netikėtai užsukusius svečius. Jei jūsų šaldytuve yra bent dalis dažniausiai naudojamų produktų – išeitis visada yra. Iš jų visada galima pagaminti ne tik lengvai ir greitai paruošiamų, bet ir skanių patiekalų, kurių receptų jūsų prašys užrašyti. Visa paslaptis – visada būti šiek tiek iš anksto pasiruošus. Paprasta gudrybė – visada gamindami įprastus patiekalus dalį užšaldykite ir кредит онлайн, atėjus laikui, lengvai ir greitai šaldiklio turinį galėsite tiesiog pašildyti. O mes pristatome geriausius atrinktus lengvai ir greitai paruošiamus tikrai labai skanius patiekalus.

Traški vištiena. Visada turėkite šaldymo kameroje sušaldytų ir iš anksto supjaustytų vištienos krūtinėlės juostelių. Užklupus svečiams – juos tiesiog ištraukite, atitirpinkite (tą galite puikiai ir greitai padaryti tiek mikrobangų krosnelėje, tiek orkaitėje), apvoliokite kiaušinio plakiny, tuomet džiūvėsėliuose. Galite įmaišyti savo mėgstamų prieskonių, galite primaišyti skirtingų prieskonių mišinių skirtingiems gabalėliams. Ir visa tai kepkite keptuvėje ar orkaitėje, apšlakstę aliejumi. Patiekite į stalą su turimu jau paruoštu padažu.

Orkaitėje keptos prancūziškos bulvytės. Viskas labai paprasta – supjaustytas bulves ar jau paruoštas šaldytas bulvytes apšlakstykite aliejumi, mėgstamais prieskoniais ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą 180 laipsnių. Galite uždėti keletą gabalėlių sviesto. Kepkite, kol bulvės gražiai pageltonuos. Įprastas bulves galite pakeisti ir saldžiomis bulvytėmis.

Makaronai. Taip taip, paprasčiausi makaronai. Šį kartą pasiūlysime paprastą variantą, kuris visiškai nereikalaus ilgų valandų pasiruošimui. Naudokit jau paruoštą ar pirktinį pomidorų padažą, jei turite pridėkite konservuotos mėsos, sūrio ir – jūsų patiekalas paruoštas per mažiau nei 10 min.

Grietinėlė su vaisiais/uogomis. Tai yra visiška klasika, tačiau jei savo šaldytuve laikote užslėptą purškiamos ar plakamos grietinėlės pakuotę – jūs išgelbėti. Dėkit į lėkštę turimus vaisius bei uogas – tam puikiai tiks tiek švieži, tiek konservuoti, tiek šaldyti vaisai ar uogos. Apšlakstykite medumi ar agavų, ar klevų sirupu. Pridėkite turimų ir mėgstamų riešutų ir ant viršaus užpurkškite grietinėlės. O jei dar rasite ir patarkuosite šokolado – jūsų desertas bus puikiai įvertintas net mažųjų smaližių.

Omletas. Paprastas, greit paruošiamas patiekalas. Ir juo galite svečius vaišinti ne tik pusryčių metu – puikiai tiks ir pietums bei vakarienei. Ką sudėsite į omletą – viskas priklauso nuo spintelių ir šaldytuvo turinio. Galite netgi pabandyti pagaminti saldaus omleto suktinukus – iškepus omleto blyną keptuvėje jį tiesiog aptepti šokoladiniu kremu ir suvynioti į suktinuką.

Salotos. Kiaušinių, bulvių, daržovių, tuno, vištienos salotos. Ar dar reikia daugiau vardinti? Kiekviena šeimininkė turi savo lengvai ir greitai paruošiamų salotų receptą, kurio ingredientus tikrais rasite savo namuose.

Sviestinės tortilijos. Išlydykite sviestą su jūsų mėgstamomis ir pasirinktomis prieskoninėmis žolelėmis. Pertepkite šiuo mišiniu 4 sluoksnius tortilijų. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir pašaukite į orkaitę 15-20 min apskrusti.

Krekeriai su padažais. Tam puikiai tiks ne vien krekeriai, bet ir duoniukai, džiūvėsėliai. Padažų variantai: susmulkinkite alyvuoges ir saulėje džiovintus pomidorus. Sutrinkite avokadą su citrinos sultimis. Susimulkinkite konservuotą tuną su konservuotais pomidorais потребителски кредити.

Sluoksniuotos tešlos patiekalai. Visada turėkite šaldymo kameroje sluoksniuotos tešlos. Iš jos galėsite pagaminti ne tik desertus – saldžiai įdarytus pyragėlius su uogų, vaisių, šokolado įdarais, bet ir iškepti greitai nesaldaus įdaro pyragėlius. Vienas iš paprastų ir lengvai gaminamų patiekalų – vadinamas kyšas. Kepimo formą išklojat tešlą, sudedat, tai ką randate šaldytuve ir visa tai užpilate 3-4 kiaušinių plakiniu. Po 30 min. iš orkaitės galite traukti skaniausią nesaldų pyragą.

Geriausi keptos vištienos receptai

Nusprendėte atsikratyti kelių papildomų kilogramų? Įtilpti į praėjusio sezono džinsus, kurie sėkmingai laukia geresnių laikų giliausioje spintos lentynoj? Vištienos, kaip liesų baltymų šaltinio, valgymas yra puiki išeitis norint į savo mitybą sugrąžinti sveikesnį gyvenimo būdą. Šie receptai padės jums paruošti kiek atsibodusią vištieną kitaip.

Vištiena su džiovintų pomidorų padažu

Jums reikės: 8 vištienos šlaunelių (tačiau laisvai galite naudokite ir kitas vištienos dalis, tokias kaip sparneliai, krūtinėlė, blauzdelės), druskos, pipirų, 3 valgomi šaukštai sviesto, 3 skiltelės česnako, 0,4 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų miltelių (na ar pagal jūsų skonį), 1 puodelis (1 puodelis yra 250 ml) vištienos sultinio, 0,5 puodelio grietinėlės, 0,3 puodelio saulėje džiovintų pomidorų, 0,25 puodelio šviežiai tarkuoto parmezano sūrio, 0,25 arbatinio šaukštelio baziliko, čiobrelių, raudonėlio

Gaminimo eiga: įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Apibarstykite vištienos šlauneles druska ir pipirais pagal jūsų skonį. Ištirpinkite keptuvėje 2 valgomus šaukštus sviesto, sudėkite šlauneles odelėmis į apačią ir gerai apskrudinkite. Apvertus kepkite dar apie 2-3 min. Kitoje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir sudėkite česnaką bei raudono pipiro prieskonius. Kaitinkite, kol išsiskirs malonus prieskonių aromatas maždaug 1-2 minutes. Supilkite grietinėlę, parmezano sūrį, saulėje džiovintus ir susmulkintus pomidorus, likusius prieskonius. Leiskite visam šiam mišiniui užvirti ir, sumažinę ugnį, kepkite, kol padažas pradės tirštėti. Sudėkite padažą ir vištienos šlauneles į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje, kol vištiena bus visiškai minkšta – maždaug 25-30 min. Patiekite į stalą apibarstę šviežiais prieskonių lapeliais.

Vištiena su citrininiu sviestu

Jums reikės: 8 vištienos šlaunelių (tačiau laisvai galite naudokite ir kitas vištienos dalis, tokias kaip sparneliai, krūtinėlė, blauzdelės), druskos, pipirų, 3 valgomi šaukštai sviesto, 3 skiltelės česnako, 0,4 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų miltelių (na ar pagal jūsų skonį), 1 puodelis (1 puodelis yra 250 ml) vištienos sultinio, 0,25 puodelio šviežiai tarkuoto parmezano sūrio, 1 citrinos sultys, 1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių, 2 puodeliai smulkintų mažųjų špinatų.

Gaminimo eiga: įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Apibarstykite vištienos šlauneles druska ir pipirais pagal jūsų skonį. Ištirpinkite keptuvėje 2 valgomus šaukštus sviesto, sudėkite šlauneles odelėmis į apačią ir gerai apskrudinkite. Apvertus kepkite dar apie 2-3 min. Kitoje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir sudėkite česnaką bei raudono pipiro prieskonius. Kaitinkite, kol išsiskirs malonus prieskonių aromatas maždaug 1-2 minutes. Supilkite grietinėlę, parmezano sūrį, citrinos sultis, čiobrelius. Leiskite visam šiam mišiniui užvirti ir, sumažinę ugnį ,sudėkite špinatus ir kepkite, kol padažas pradės tirštėti. Sudėkite padažą ir vištienos šlauneles į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje, kol vištiena bus visiškai minkšta – maždaug 25-30 min. Patiekite į stalą apibarstę šviežiais prieskonių lapeliais.

Vištienos krūtinėlė jogurto garstyčių ir klevų sirupo padaže

Šis paprastas ir lengvai bei greitai paruošiamas patiekalas išgelbės jus užgriuvus netikėtiems svečiams, ar kai reikia ką nors labai greitai pagaminti.

Dubenėlyje sumaišykite natūralų jogurtą, garstyčias ir klevų sirupą (jį galite pakeisti ir medumi bei agavų sirupu), pipirus bei druską. Sudėkite vištienos krūtinėles į šį padažą ir palikite marinuotis mažiausiai 30 min, ilgiausiai – 8 val. šaldytuve. Prieš kepant nuvarvinkit padažo perteklių nuo krūtinėlių, tačiau visiškai jų nenusausinkite. Kepkite pasirinktinai – krūtinėlės puikiai iškeps tiek kepant orkaitėj, tiek kepant keptuvėje. Kepimo laikas priklausys nuo krūtinėlės storio. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis.

Skanūs būdai suvalgyti daugiau brokolių

Ne paslaptis, kad brokolis iš ties labai maistinga ir vertinga daržovė. Tačiau ne visiems patinka jų skonis. Gal daugelis prisimena tas vaikystės kančias, kai mamos versdavo per didžiausius pykčius valgyti brokolius, nes juk sveika. Tačiau, kaip ir visi produktai – jei juos paruošite kiek kitaip, nekasdieniškai, jei paieškosite įdomesnių receptų – taps jūsų mėgstamiausiais produktais. Brokoliuose, be ląstelienos, gausu ir vitamino C, kuris labai reikalingas pradėjus siausti ligų sezonui – imuniteto stiprinimui. Juk mes taip dažnai nuvertiname natūralius vitaminų šaltinius ir griebiamės pirktinių, kurių mūsų organizmas gali ir nepasisavinti. Ir mes ateiname į pagalbą su patarimais, kaip išradingai į savo valgiaraštį įtraukti daugiau brokolių.

1. Makaronai. Gamindami bet kokius makaronus į jo padažų sudėtį visada įdėkite brokolių. Priklausomai nuo padažo konsistencijos ir kitų sudedamųjų dalių brokolius galite smulkinti, galite trinti smulkintuvu, galite kepti, virti ar netgi išsikepti grilyje.

2. Sriubos. Gamindami sriubas taip pat visada nesuklysite įdėję brokolių. Paprastas būdas lengvai apgauti brokolių nevalgytojus – gaminat tirštas sriubas susmulkinti ir brokolius. Na o jei namuose brokolių mėgėjai – sriubas visada galite paskaninti ant viršaus prieš patiekiant į stalą apibarstę keliais pjaustytais brokoliais.

3. Nesaldūs pyragai. Tai puiki alternatyva pietums ar vakarienei. Iš anksto paruošta tešla išklokite skardą ir į jos vidų sudėkite tai, ką turite šaldytuve. Ant viršaus užbarstykite sūrio ir smulkinto brokolio.

4. Mėsos troškiniai. Troškiniai kaip ir sriubos – į jų sudėtį galite sudėti visa tai, ką konkrečiu metu turite savo šaldytuve. Išlošite dvigubai – nereikės išmesti produktų ir turėsite skanų patiekalą. Visada į troškinius įmeskite ir brokolių.

5. Salotos su brokoliais. Gamindami salotas įdėkite karštu vandeniu nuplikytų brokolių – tai suteiks papildomo naujo skonio daugeliui salotų.

6. Omletai. Į visus pusryčiams ar vakarienei gaminamus omletus bei kiaušinienes galite drąsiai įmesti keletą smulkintų brokolio dalių. Tik svarbu neperkepinti – traškus brokolis atskleidžia savo kiek kitokias skonio savybes.

Na o mes norime pateikti jums kiek egzotinį brokolių receptą – brokoliai kinietiškai:

Jums reikės: 3 valgomi šaukštai aliejaus ( jūsų mėgstamas ), smulkinto šviežio imbiero, 3 skiltelių česnako, 1 brokolio galvos, susmulkintos ne itin dideliais gabalėliais, 1 valgomas šaukštas sojos padažo, sezamų aliejaus, 0,5 puodelio smulkintų migdolų riešutų (dėl sodresnio skonio juos galite prieš gamindami paskrudinti keptuvėje be riebalų).

Gaminimo eiga: visus produktus prieš pradėdami gaminti pasiruoškite – supjaustykite, nuplaukite, nulupkite , susmulkinkite. Tai yra svarbu, kadangi rytiečių virtuvėje dažnai naudojami visi ingredientai kartu – kad kepdami paskleistų ir susimaišytų savo kvapais ir skoniais. Virš karštos ugnies gerai įkaitinkite specialiai rytietiškiems patiekalams skirtą Wok keptuvę ( jei neturite šio keptuvės puikiai tiks ir įprastinė, svarbiausia taisyklė – ir paprastą keptuvę įkaitinti labai stipriai, gerokai daugiau nei esame pratę kepant tradicinius patiekalus). Supilkite aliejų ir kai šis įkais – sumeskite susmulkintą imbierą. Po 1 min (išties labai svarbu nė vieno produkto neperkepinti, todėl ir patarėme pirmiausia visus produktus pasiruošti iš anksto) į keptuvę sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Kepkite, kol česnakas įgaus švelniai auksinę spalvą. Sudėkite supjaustytą vienodomis dalimis brokolį ir kepkite dar porą min. Supilkite sojos padažą, sezamų aliejų ir keletą šaukštų vandens. Visa tai uždenkite keptuvės dangčiu ir leiskite keptuvės turiniui pasitroškinti garuose iki kol brokoliai taps sodriai žalios spalvos. Galiausiai užbarstykite smulkintų migdolų riešutų.

Geriausi obuolių pyragų receptai

Kiekvienais metais atėjus naujam rudens sezonui, sodas mus visus apdovanoja savo gausiomis gėrybėmis. Turgelius ir prekybos centrus užkariauja vietinės obuolių rūšys. Kiekvieną kartą aplankius giminaičius, gyvenančius kaime ar tiesiog turinčius savo sodus, sugrįžtate su lauktuvėmis – obuoliais. Ir nors su obuoliais galima prigaminti pačių įvairiausių patiekalų, užkandžių, užtepėlių, pagardų – nesutiksime tokio žmogaus, kuriam ruduo nesiacocijuotųsi su šiltu kepamo obuolių ir cinamono derinio kvapu. Ko gero, kiekviena šeimininkė turi savo tradicinį obuolių pyrago receptą, kuris yra perduodamas iš kartos į kartą. Na o mes šį kartą išrinkome geriausius receptus iš viso pasaulio, tad savo svečius galite nustebinti iškepdami net kelių rūšių pyragus vienoje kepimo formoje.

Obuolių, imbiero ir graikinių riešutų pyragas

Jums reikės: 1,5 puodelio (puodelis yra 250ml) miltų, paruoštos tešlos – gali būti sluoksniuota mielinė ar bemielė – pagal jūsų pasirinkimą, 0,3 puodelio cukraus, 0,5 arbatinio šaukštelio cinamono, 2,5 valgomo šaukšto šviežiai tarkuoto imbiero, 0,5 arbatinio šaukštelio druskos, 1,5kg nuluptų ir smulkiais kubeliais supjaustytų obuolių, 0,75 puodelio smulkintų graikinių riešutų, 0,5 puodelio rudojo cukraus, 0,5 puodelio kambario temperatūros nesūdyto sviesto.

Gaminimo eiga: įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite paruošta tešla iki pat kraštų. Viename dubenėlyje sumaišykite cukrų, cinamoną, 2 valgomus šaukštus miltų, 1,5 valgomo šaukšto smulkinto imbiero, 0,25 arbatinio šaukštelio druskos, kubeliais smulkintus obuolius. Viską gerai išmaišykite. Visą šią masę sudėkite ant išklotos tešlos kepimo formoje. 15 minučių palaikykite šaldytuve. Kitame dubenėlyje sumaišykite smulkintus graikinius riešutus, 1 valgomą šaukštą smulkinto imbiero, 0,25 arbatinio šaukštelio druskos. Viską sumaišykite su kambario temperatūros nesūdytu sviestu iki pasidarys vientisa masė. Šią masę sukrėskite ant obuolių masės ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 60-70 minučių. Jei viršus pernelyg greitai pradeda skrusti – uždenkite pyragą kepdami folija ir ją nuimkite tik kepimo pabaigoje. Išėmus iš orkaitės vėsinkite pyragą mažiausiai 4 valandas. Tai pyragas, kurio skonis tik sodrėja jam pastovėjus ilgiau – tad galite apsišarvuoti kantrybe ir atrasti naujų skonių.

Karamelizuotas sūrio – obuolių pyragas

Jums reikės: 14 saldžių krekerių, 0,75 puodelio cukraus, 1 valgomas šaukštas cukraus, 0,5 puodelio ištirpinto nesūdyto sviesto, 500g sūrio kremo, 0,75 puodelio kambario temperatūros grietinės, 1 vanilės ankšties su pašalintomis sėklomis, 2 didelio kambario temperatūros kiaušinių, 2 didelių, nuluptų ir susmulkintų obuolių.

Gaminimo eiga: įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Susmulkinkite krekerius ir sumaišykite su 0,5 valgomo šaukšto druskos bei ištirpintu sviestu. Šia mase išklokite kepimo formą ir kepkite 15-20 minučių. Išėmę iš orkaitės 15-20 min. leiskite atvėsti. Sūrio kremą išmaišykite kartu su 0,3 puodelio cukraus ir likusia druska. Sukrėskite gretinę ir vanilės ankštį. Galiausiai sumuškite kiaušinius. Dar kartą viską gerai išmaišykite. Gautą masę supilkite į atvėsusį pyrago pagrindą. Kepkite orkaitėje 30-35 min. kol kraštai apskrus, tačiau centras liks šiek tiek minkštokas. Išėmę palikite atvėsti bent 2 val. Ištirpinkite 0,3 puodelio cukraus ant nedidelės ugnies karščiui atspariame inde. Sukrėskite supjaustytus kubeliais ir nuluptus obuolius į ištirpusią cukraus masę. Viską toliau tolygiai šildykite ant silpnos ugnies, kol obuoliai taps švelniai gražios auksinės spalvos. Tai turėtų trukti apie 12 min. Įpilkite 3 valgomus šaukštus vandens ir masę kaitinkite dar 2-3 min. Nukėlę nuo ugnies, leiskite obuolių masei visiškai atvėsti. Tuomet tolygiai šaukštu paskirstykite ant atvėsusio iškepusio sūrio dalies. Skanaus!