Biskvitinis pyragas su persikais

Originaliame recepte šis pyragas kepamas su konservuotais mandarinais. Neturėjau jų, tai naudojau persikus. Pyragas labai skanus, lengvas, purus!!! Rekomenduoju!!!

Reikės:

  • 4 kiaušinių L dydžio
  • 180 – 200 g cukraus
  • 250 g miltų
  • 200 g sviesto
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 1 su kaupu a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 3 – 4 didelių konservuotų persikų puselių

Glazūrai:

  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • 2 v. š. cukraus pudros

Kepimo forma 23 x 30 cm.

Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų išplakite iki baltų putų. Suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į tešlą. Tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, ant viršaus išdėliokite pjaustytus persikus. Kepkite pyragą įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių 25 – 35 min. Ar iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku.

Kai pyragas atvės, apliekite glazūra. Citrinos sultis sumaišykite su cukraus pudra.

Pyragas gaunasi nemažas, bet patikėkite, jo labai greitai nelieka :) Aš per dvi dienas jį kepiau jau tris kartus. Vieną kartą į tešlą įdėjau marinuotų moliūgų, jie labai tiko! Kuo daugiau glazūros užpilsite, tuo skaniau bus :)

Skanaus! ♥

24 thoughts on “Biskvitinis pyragas su persikais

  1. Turetu buti tikrai skanus, nes as darau toki biskvita visad..tik vietoje sviesto naudoju 60ml aliejaus.. iskepu biskvita be nieko, tada perpjaunu i dvi, ar tris dalis ir tepu kuom tik noriu…dzemu, uogiene, kremu…ir gaunasi kaip tortas.. :) dekui uz ideja su persikais..kaip tik visko turiu namie, reikes isbandyti siandien :) nes tai vienintelis biskvitas kuris man kazkodel iskepa :):)

    • Asta, perpjovus ir sutepus šį pyragą kaip tortą, tikiu, kad bus labai labai skanu! Nors ir šis variantas yra be galo skanus!!! Džiugu, kad šis biskvitas visada pavyksta. Man ir ne visi biskvitai gaunasi, kažkaip sudėtinga su jais :D Skanaus! :)

    • laima, šis pyragas vienas iš favoritų mūsų šeimoje!!! Jis nuostabus, labai lengva jį iškepti! Aš jau senai nebeperku pyragų ir sausainių, o tik namie kepu :) Labai smagu matyti laimingus svečių veidus. Būtinai jį kepk ;)

    • Agne, tai gal orkaitė silpnai kepa arba su tešla kažkas nepavyko? Tešla tikrai nesudėtinga, iškyla ir iškepa lengvai. Kiek draugių išbandė, visoms viskas pavykdavo. Jei pyrago viršus nedega, tai pakepk ilgiau, o jei ruduoja viršus, uždenk folija arba kepimo popieriumi ir kepk, kol iškeps. Tikiuosi, viskas pavyks ;)

      • Rodos viskas bus gerai, kepiau ilgiau, turbut 50 min, bet virsus nesudege, apkepe graziai iki auksines saplvos :) nesiuosi pyraga i svecius, tikiuosi gedos nepasidarysiu. Atrodo labai labai skaniai, parasysiu ispudzius kai isragausim :)

        • Agne, manau, kad viskas bus gerai. Kepimo laikas nuo orkaitės priklauso. Lauksiu atsiliepimų, tikiuosi, kad nustebinai svečius :)

    • Kristina, gal blogai išplaki kiaušinius su cukrumi? Turi būti puri, balta masė. Gal užmiršai įdėti kepimo miltelių? Nesuprantu, kodėl nesigauna. Gal skarda per didelė, tai jis nebeturi kur kilti? Tai vienas iš lengviausiai kepamų pyragų. Aš šeštadienį net du juos kepiau, iš kurių vienas net užsakymui buvo ir viskas pavyko :)

      • Plaku kiausinius su cukrum iki baltumo, kokias 5 min ir idedu kepimo milteliu bei skarda atitinka parametrus, nesuprantu kame bedos :)

        • Kristina, aš ir tada nesuprantu kodėl nepavyksta. Jei būčiau kepusi tik kartą, galvočiau, kad čia sėkmė nusišypsojo :) o jis keletą kartų keptas ir tikrai paprastas gamyboje. Jei receptas būna sudėtingesnis, aš visada stengiuosi parašyti kas buvo ne taip. Nežinau, gal dar kartą bandyk, gal pavyks ;) Jei turėčiau galimybę, tikrai šalia pastovėčiau kol tešlą maišytum :D

    • Jūrate, nesu kepusi su braškėmis, negaliu pasakyti kas gausis. Ar neištiš braškės labai galvoju? Bet bandyti kažką naujo galima ;)

  2. Sveiki na as irgi isbandziau ,buvo tikrai greitas ir lenvas as dejau vysnias gavosi puikiai;)))).Tik dejau cukraus 150gr netgi deciau dar maziau nes man asmeniskai per saldu.Bet tikrai verta pasigaminti uztrunka tik 20 min.
    Butinai dar karta gaminsiu ir turbut nepaskutini karta.

    • gr, džiaugiuosi, kad pyragas patiko, o su vyšniomis tikrai turėjo būti labai skanu :) Cukraus kiekį galima reguliuoti pagal save ;) Mūsų šeimoje jis taip pat mėgstamas ir kepiau jau ne vieną kartą ;)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

9 + four =

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>